2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: nemzeti otthonteremtési közösség

10 cikk 1/1 oldal

Kedvezmények és jóváírások a csokon túl

Családosoknak és nagycsaládosoknak a csokon felül még több más formában támogatja az állam az otthonteremtést a kedvezményes forgalmi adótól kezdve a jelzáloghitel-tartozás csökkentéséig.

Milliókkal segíti az állam az otthonteremtést

Korántsem csak a családi otthonteremtési kedvezmény milliói használhatók fel lakáscélra, bár kétségkívül ez a támogatás jelenti a legnagyobb összegű állami segítséget.

Az MNB engedélyezte az első nemzeti otthonteremtési közösség szervező működését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon – derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

Sikeres az ifjúsági program

Az utóbbi időszakban nőtt Magyarországon a fiatalok foglalkoztatottsága, a 25 év alattiak munkanélküliségi rátája 12 százalék alá csökkent, ez pedig jóval az európai uniós átlag alatt van – közölte Novák Katalin. A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az V. kerületi Új Nemzedék Közösségi ponton úgy fogalmazott: az eredmény a fiatalok elhelyezkedését és továbbképzését támogató ifjúsági garanciaprogramnak köszönhető.

Még nem kértek engedélyt

Az, hogy mikor és milyen számban érkezhetnek be engedélykérelmek, az adott piacon tevékenykedni kívánó szereplők döntésétől függ.

Brit recept lakástakarékra

Nagy hagyományai vannak Angliában az otthonteremtési közösségeknek, amelyekre a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hivatkozott a minap.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.