2024. február 29., csütörtök, Szökőév napja

Címke: Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal

7 cikk 1/1 oldal

Hárommilliárd forintra pályázhatnak vezető kutatók

Hárommilliárd forintos keretösszeggel jelent meg az Élvonal kiválósági felhívás olyan vezető kutatók számára, akik a pályázat benyújtását megelőző 10 éves teljesítményük alapján a nemzetközi tudományos élet élmezőnyébe tartoznak, és a tudományterületükön nemzetközileg elismert, kiemelkedő tudományos eredményeket érnek el.

Kutatás-fejlesztési centrumok létesülnek

Nyolc ipari-egyetemi konzorciumi partner valósíthatja meg kutatás-fejlesztési programját uniós és hazai pénzből, új innovációs központok segítségével. Összesen 26,8 milliárd forint jut az új kutatás-fejlesztési centrumok létesítésére.

Kiemelt támogatás kutatás-fejlesztésre

Cél, hogy a pályázati feltételrendszer kialakítása a felsőoktatási intézmények, a kutatóintézetek és az ipari szereplők együttműködését ösztönözze

Pálinkás József: a versenyképes innovációs rendszer alapja az együttműködés

Versenyképes nemzeti innovációs rendszer a felsőoktatás, a kormány és a vállalatok együttműködése nélkül nem képzelhető el, az innovációs hivatal pedig katalizátor szerepet lát el a szereplők között – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke csütörtökön a Napi.hu „Az ötlettől az üzleti sikerig 2015” című konferenciáján Budapesten.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.