2022. szeptember 25., vasárnap, Eufrozina, Kende napja

Címke: nemzeti kisebbségek

32 cikk 1/4 oldal

Nemzeti tanácsok tagjaira voksolnak Szerbiában

Holnap 926 szavazóhelyiség nyitja meg a kapuit Szerbia-szerte a közel félmillió kisebbségi szavazópolgár előtt. A voksoláson 22 nemzeti közösség vehet részt.

A nemzeti identitás és az állampolgárság elválik egymástól

Tíz éves az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet bolzanói ajánlása, ami a nemzeti kisebbségek jogairól szól. Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a legnagyobb probléma az, hogy ezek az ajánlások kötelezőek, de nem kikényszeríthetők.

Ukrajna ezúttal meghátrált

Az ukrán kormány láthatóan nem hajlandó a megegyezésre, s mindenáron keresztül akarja vinni a homogén ukrán nemzetállam eszméjét.

Ukrán nacionalisták romatábort vertek szét egy kijevi parkban

A Nemzeti Osztag elnevezésű ukrán nacionalista szervezet tagjai szétvertek egy illegálisan létesített átmeneti romatábort Kijev egyik parkjában, az ügyben a rendőrség garázdaság miatt eljárást indított - tájékoztatott pénteken az ukrán fővárosi rendőrkapitányság sajtóosztálya.

Szerbián múlik, hogy mikor csatlakozhat az EU-hoz

Szerbián múlik, hogy mikor sikerül felkészülnie az európai uniós csatlakozásra - jelentette ki Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján David McAllister német néppárti EP-képviselő, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke, a szerbiai csatlakozási folyamat jelentéstevője.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.