2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: Nemzeti Hauszmann Terv

7 cikk 1/1 oldal

Nem teher, lehetőség

A budai Vár és palota megújítását célzó terv keretében a Stöckl-lépcső már elkészült, a lovarda és a főőrség épülete már szerkezetkész - nyilatkozta Latorcai Csaba.

Gyorsnak és hatékonynak lenni

Vasárnap hálaadó istentiszteleten adják át a tornaljai református templomot, amelyet a Rómer Flóris-terv keretében újítottak fel.

Megnyílt a Nemzeti Hauszmann Terv Információs Pont

Megnyílt szerdán a budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv Információs Pontja a Savoyai-teraszon. L. Simon László az átadón azt mondta, a pavilon a lakosság és a turisták folyamatos tájékoztatását egyaránt szolgálja.

Megújul a Budavári Palota

Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, és 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is.

„Szocreál barokk” vagy Hauszmann-kupola?

Nem született még döntés a Budavári Palota eredeti formájában történő átalakításáról, az arról megfogalmazott gondolatok azonban már most megosztják az építésztársadalmat.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.