2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: Nemzeti Front

53 cikk 1/6 oldal

Nevet változtatott a francia Nemzeti Front

A pártelnök nagy reményt fűz az új olasz kormányhoz, hogy a szomszédos állam támogatni fogja pártja bevándorlás-ellenes politikáját.

Nevet vált a francia radikális párt

Marine Le Pen pártelnök a Nemzeti Front kongresszusát záró beszédében azt javasolta, hogy Nemzeti Összefogás (FR) néven működjön tovább a párt.

Le Pen lemondásra szólította fel Le Pent

Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front alapítója és tiszteletbeli elnöke lemondásra szólította fel a lányát, Marine Le Pen pártelnököt, aki szerinte „elképesztő vereséget” szenvedett az elnök-, majd az azt követő nemzetgyűlési választásokon.

Az alacsony részvétel árnyéka Macron diadalán

A francia lapok is figyelmeztettek a nemzetgyűlési választások első fordulójának riasztó adatára: kevesebb mint minden második választópolgár járult az urnákhoz.

Le Pen vereségének okairól

Emmanuel Macron első fordulós 8,6 milliós táborát a köztársasági összefogás 20,7 millió főre (plusz 140,6 százalékra) duzzasztotta a második fordulóra.

Marine Le Pen: Macron a pénzvilág jelöltje és a nép ellenfele

at nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a szuverenista Marine Le Pen „a pénzvilág és a rendszer jelöltjének” és „a nép ellenfelének” nevezte a favoritnak számító centrista riválisát, Emmanuel Macront.

A Nemzeti Front kitart az euró kivezetésének terve mellett

Hat nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a szuverenista elnökjelölt, Marine Le Pen és az őt jelölő Nemzeti Front vezető politikusai cáfolták, hogy ellentmondás lenne az euróról korábban hangoztatott álláspontjuk és a két forduló között kötött kormányzati megállapodásuk között.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.