2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: Nemzeti Eszközkezelő

10 cikk 1/1 oldal

Jó lehetőség a bajba jutott adósoknak

Ha a többség él a lehetőséggel, akkor több mint harmincezer lakás válhat újra piacképessé, vagyis tisztulhat és bővülhet a magyarországi lakásállomány.

Tisztességes ajánlat

A programmal mintegy 36 ezer otthont sikerült megvédeni, és mintegy 154 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól.

Kedvezményes visszavásárlás

Kedvező feltételekkel tudják visszavásárolni otthonukat azok a korábban bajba került adósok, akiknek ingatlana az állami eszközkezelőhöz került.

Szigorították a kilakoltatásokat

A cél az, hogy az adóst és családját csak akkor lakoltathassák ki, ha a jegyző a rendelkezésére álló keretek között megpróbált gondoskodni a család lakhatásának biztosításáról.

Korlátozott az állam mozgástere a lakáskiadásban

A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a lakás-bérbeadók és -bérlők érdekeit egyaránt szolgáló törvényes működés biztosítása a legfontosabb feladat a magánbérleti piacon.

Bővíthetik az eszközkezelő keretét

Jelenleg is zajlik a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ingatlanvásárlási keretének további bővítésének részleteit tartalmazó javaslat kidolgozása.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.