2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: Nemzeti Emlékezet Bizottsága

34 cikk 1/4 oldal

Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről

Pénteken hozhat döntést a budapesti Vértanúk terén álló Nagy Imre-emlékmű esetleges áthelyezéséről a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) – közölte az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén a Kossuth tér megújítását célzó Steindl Imre Program (SIP) vezetője.

Gondolatok II. János Pálról

Prófétaként előre látta a következő évtizedek során a kereszténység puszta léte ellen bekövetkező támadásokat, s ezek ellenében fogalmazta meg hitét Istenben.

Áthelyezik a rendszerváltás előtti titkos anyagokat tartalmazó mágnesszalagokat

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába szállítják azokat a mágnesszalagokat, amelyek az 1990 előtt működött titkosszolgálatok számítógépes adatbázisait tárolják, mert függetlenül az adathordozó jellegétől az adatok iratnak minősülnek – közölte a levéltár főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Sanzonbizottság

Csatári Bence történész, újságíró, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága kutatója az első, aki PhD-disszertációját rocktörténeti témából írta.

Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után

Az eseményre az adja az alkalmat, hogy hatvan évvel ezelőtt, lett a kommunista állami erőszak áldozata Brenner János szombathelyi egyházmegyés pap és Gulyás Lajos református lelkész.

Titkos széfek

Oknyomozó újságírókat megszégyenítve végzi történészi munkáját Borvendég Zsuzsanna, aki titkosszolgálati iratokból tár fel a rendszerváltoztatáson átívelő gazdasági bűncselekményeket.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.