2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: német választás

14 cikk 1/2 oldal

Lázadnak Seehofer ellen a CSU-ban

Bár mind a 46 bajorországi egyéni választókörzetben nyert a Keresztényszociális Unió (CSU), régen nem volt olyan gyenge listás eredménye, mint a vasárnapi németországi választáson.

Nincs hatmillió náci

Azzal kellene tehát foglalkozniuk – levetve a politikai korrektség kényszerzubbonyát –, miért ilyen elégedetlenek a rá szavazó emberek. 5-6 millió polgárt nem lehet lenácizni.

Leitkultur

Negyedszázaddal a hidegháború vége és hetven évvel a második világégés után újra német dominancia van, holott éppen ezt kívánta megakadályozni Európa.

Schulz elismerte az SPD vereségét

Elismerte vereségét a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, egyúttal határozottan kizárta egy újabb nagykoalíció lehetőségét.

Seehofer: súlyos csalódás a Bundestag-választás eredménye

Súlyos csalódásnak nevezte a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás eredményét Horst Seehofer bajor kormányfő, az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke.

A felmérések szerint a CDU nyerni fog, a baloldal nem tud koalíciót kötni

A felmérések arra mutatnak, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) megnyeri a választásokat Németországban, míg a baloldal képtelen lesz hatékony koalíciót kötni ez ellen – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem egyetemi docense vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.