2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: nekrológ

43 cikk 1/5 oldal

Pehelysúlyú zsenik leleplezője

Hetvenévesen, súlyos betegség után kedd este elhunyt Grendel Lajos Kossuth- és József Attila-díjas szlovákiai magyar író.

Jól kiszúrt velem, rendező úr!

Kerényi Imrét, aki hosszan tartó, súlyos betegsége ellenére mindvégig aktívan dolgozott, a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

Búcsú Nándorfehérvár utolsó védőjétől

Életének 88. esztendejében, római lakásában elhunyt Mihályi Géza, az 1956-ban nyugatra menekült magyar egyetemisták szövetségének egyik vezetője.

Már tényleg a fák hegyén

Úgy tekintettünk rá, mint a klasszikusokra, mint Petőfi Sándorra, Arany Jánosra, József Attilára, egyszerűen magától értetődő volt, hogy közéjük tartozik. Annyi volt a különbség, hogy ő élt.

Elhunyt Lovas István

Ki koppint ezután akár a sajátjaink orrára is, ha nagy buzgalmukban félrekormányozzák a szekeret? Ki mutatja föl az igazságot akkor is, ha megkövezik érte? – Gajdics Ottó megemlékezése.

Az ördöngös professzor

Azok előtt, akik rá tudtak hangolódni a brédai hullámhosszra, kinyílt a bölcsészet világa, beléphettek a „nagy enciklopédiába”.

Egy szöszi szerelme, Hair, Amadeus

A kétszeres Oscar-díjas filmrendező, a csehszlovák új hullám egyik úttörője, aki olyan filmeket készített, mint a Száll a kakukk fészkére, a Hair és az Amadeus, rövid betegség után pénteken halt meg.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.