2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: nbh

20 cikk 1/2 oldal

Ítélet a volt titkosszolgák perében

Vesztegetés miatt kell felelniük a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek és a botrányos Egymásért, Egy-másért Alapítványt ténylegesen irányító Jakubinyi Róbertnek.

Akár új eljárást is indíthatnak a kémperben

Ha a Legfőbb Ügyészség megalapozottnak tartja az indítványt és a Kúriához fordul, a bíróság akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát, amely felmentette a vádlottat.

Nyilvános lehet a kémakta

A Gyurcsány-kormány titokminisztere és a Nemzetbiztonsági Hivatal két főigazgatója perében már csak politikai döntés kell ahhoz, hogy nyilvánosságra kerüljön az eddig titkosított ügy.

Titkosszolgákra vallott Jakubinyi

Önmagára és volt titkosszolgálati vezetőkre tehetett terhelő vallomást az Egymásért alapítvány kulcsszereplője.

Felülvizsgálják a kémper titkosítását

A titokgazda felülvizsgálja az ügy titkosítását, és várhatóan nyilvánosságra kerülhetnek a Gyurcsány-kormány idején az elhárítást megrázó botrány részletei.

Elképesztő állapotok a titkosszolgálatoknál

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetését érintő kémbotrányról, a 2006-os eseményekről és a romagyilkosságokról is nyilatkozott egy volt titkosszolgálati vezető.

Feloldhatják a kémügy titkosítását

A Laborc Sándor, Galambos Lajos és Szilvásy György nevével fémjelzett kémügyben felmerült az évtizedekre szóló titkosítás részleges feloldása.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.