2021. január 22., péntek, Vince, Artúr napja

Címke: Nature

8 cikk 1/1 oldal

Színes, foltos és pettyes tojása volt néhány dinoszaurusznak

A kék és a barna különböző árnyalataiban pompázó, foltos és pettyes tojása volt néhány dinoszaurusznak – derült ki a Nature című tudományos folyóiratban megjelent új tanulmányból, amely azt bizonyítja, hogy a színes tojás korántsem a modern madarak kivételes tulajdonsága, hanem már az őseiknek számító dinoszauruszok csoportjára is jellemző volt.

Hiányzó láncszemek

A szponzoroknak kiszolgáltatott kutatók egy része bármi áron eredményt produkál, de olyanok is akadnak, akik dúskálnak a javakban, mégis a tilosban járnak.

Óriási titkos kamrát találtak a gízai nagy piramisban

Hatalmas titkos kamrát talált egy nemzetközi tudóscsoport a gízai nagy piramisban. Felfedezésükről a Nature című tudományos folyóirat csütörtökön megjelent számában adtak hírt.

Fekete-fehér képek pixeljeit építették be baktériumokba

Amerikai kutatók a Crispr néven ismert genomszerkesztő módszer segítségével egy kéz képét, valamint egy galoppozó lovat és lovasát mutató (nagyon) rövid filmet illesztettek baktériumok DNS-ébe – a hírt a Nature közölte.

Gyalogosan vagy hajóval?

Hogyan és mikor népesítették be az Ázsiából jött emberek Amerikát? – e kérdésre adott egy kutatócsoport szokatlan választ a Nature tudományos folyóiratban.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.