2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja

Címke: nato

907 cikk 1/91 oldal

Orosz rakétáktól tartanak

A NATO főtitkára az EU védelmi minisztereinek kétnapos informális találkozóján üdvözölte, hogy az unió erősíteni akarja védelmi képességeit.

NATO-főtitkár: fel kell készülni az INF-egyezmény nélküli világra

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint fel kell készülni az „INF-szerződés nélküli világra”, ugyanis szerinte Oroszország nem hajlandó megfelelni a szárazföldi állomásoztatású, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról kötött (INF-)szerződésnek.

Stoltenberg: az EU-nak nem kell versengenie a NATO-val

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üdvözölte, hogy az Európai Unió erősíteni akarja védelmi képességeit, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy ezekkel az erőfeszítésekkel az EU ne versengjen a NATO-val, hanem egészítse ki tevékenységét.

Visszatérhet Európába a hidegháború

Fokozódik a katonai készülődés Oroszország és a NATO között, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sajtóértesülések szerint orosz tankok gyülekeznek Lengyelország határánál.

Nagyhatalmak között őrlődik Bulgária

Bulgária a 2004-es NATO-csatlakozása óta halogatja a bolgár légierő modernizációját, a régi, elavult szovjet haditechnikának a NATO-kompatibilis harci repülőgépekre történő cseréjét.

A kicsinek képzelt ország

A kisebbek és közepesek közül a rakoncátlanabbak, mert önállóbb politikát folytatók, időnként kihúzhatják a gyufát, és megkaphatják: számít a méret, hallgass a neved!
907 cikk 1/91 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.