2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: nato-tagság

14 cikk 1/2 oldal

Együttmüködés a NATO-tagságunk jegyében

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Atlanti Tanács (MAT) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT). Az elmúlt bő két és fél évtizedben a két szervezet már többször vett részt közös programokon, rendezvényeken, ugyanakkor a jövőbeni együttműködést a most szentesített dokumentummal kívánják elmélyíteni és tovább bővíteni. Az együttműködési megállapodást a két szervezet elnöke Vizi E. Szilveszter és Tömböl László nyugállományú vezérezredes írták alá.

Ukrajna nyomást gyakorol Magyarországra

Ukrajna a tavaly ősszel elfogadott oktatási törvényt nem vonja vissza, miközben a NATO-hoz való csatlakozás része a nemzeti kisebbségek jogainak érvényesítése.

Darmanovics: A bővítés jó válasz a brexitre

Június 5-én Montenegró hivatalosan is a NATO tagjává válik. Ez az első nagyobb mérföldkő a kis balkáni ország új geopolitikai orientációjának rögös útján.

Montenegró június 5-én hivatalosan is a NATO tagjává válik

Montenegró június 5-én hivatalosan is a NATO tagjává válik – jelentette be Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök a podgoricai sajtónak, miután találkozott Rex Tillersonnal, az Egyesült Államok külügyminiszterével Washintonban.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.