2024. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: nat

26 cikk 1/3 oldal

Földrajzoktatás az új NAT-ban

Az új Nemzeti alaptanterv ahelyett, hogy javítaná a földrajz tantárgy már jelenleg is végsőkig szorongatott helyzetét, tovább csökkenti az óraszámát.

A NAT-ot újra kell fogalmazni

Tizenöt évvel ezelőtt, 2003-ban az akkori Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetének véleményezésére ugyanúgy egy hónapot kaptak az érintettek, mint most, 2018-ban.

A családi életre nevelés jelenjen meg a NAT-ban!

Petíciót indított a családi élet iskolai oktatása érdekében ­Frivaldszky Edit, a CitizenGO magyar ágának elindítója, az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Szajkó beszéd

Ki ne szeretné már látni az elhúzódó oktatási reform eredményeit, ki ne lenne kíváncsi arra, hogy konkrétan mit is tanul majd a gyerek az iskolában?!

Idegen nyelv anyanyelv nélkül

Ma pedig odáig jutottunk, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv még eszköznek sem kell. Az idegen nyelvek oktatásának stratégiája csak önmagára kíván alapozni.

Több idő jut a történelem megértésére

Eddig az volt a gyakorlat, hogy leadtunk egy tananyagot, majd jött a következő, most végre megvalósulhat a jelenségalapú oktatás – mondta Nánay Mihály.

A NAT újrakezdésének diszkrét bája

Kezünkben a Nemzeti alaptanterv (NAT) háromszáz oldala. Kollégáim, barátaim véleményét kérdezve, az utolsó percekben is a javítás, újrakezdés lehetőségein jár az eszünk.

NAT-vita a nemzeti minimumról

– Nem szerepel benne egyetlen népdal, irodalmi alkotás, neves író, költő sem, akit ismernie kellene minden diáknak – figyelmeztetett a KDNP Oktatási Szakbizottsága.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.