2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: napenergia

13 cikk 1/2 oldal

Előnyben a napelemparkok

Több szempontból is meglepetést okozott a kitartó nyári meleg Európában: a szélkerekek átlagon alul teljesítettek, a kieső villamos energiát pedig részben pótolták a napelemek.

Optimum Solar: olcsóbb lehet a naperőművek építésére

Olcsóbb lehet egy kis teljesítményű naperőmű építése, miután eltörölték a rájuk kivetett földvédelmi járulékot – hívja fel a figyelmet a napelemes rendszerek telepítésével foglalkozó Optimum Solar.

Napenergia: csúszni lehet a fejlesztésekkel

Egy évvel később kezdhetnek áramot termelni az engedélyükben lévő időpontnál azon cégek, amelyek a támogatási rendszerben adnak el napenergiával előállított áramot – ismerteti szerdai számában a Világgazdaság.

Paks II nem váltható ki semmivel

Hiába fúj a szél ingyen, hiába süt a nap ingyen, a nap- vagy szélenergiából villamos energiát készíteni drága és nagyon beruházásigényes dolog.

Új gazdája lesz a mátrai erőműnek

Magyarország második legjelentősebb villamosenergia-termelője a lignit tüzelése mellett a napenergia hasznosításával is gazdálkodik, jó tapasztalatokkal.

Jelentősen nőhet a naperőművek száma Magyarországon

Jelentősen nőhet a 0,5 megawatt (MW) teljesítménynél kisebb naperőművek száma Magyarországon, erre lehet következtetni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) tavaly decemberben beérkezett beadványokból.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.