2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: napelem

38 cikk 1/4 oldal

Túl költséges a kötelező átvétel rendszere

A nagybefektetőknek és a hálózati társaságoknak is vonzóvá kell tenni a megújuló alapú energiatermelést Kaderják Péter szerint, aki mielőbb lezárná a kötelező átvételi tarifa rendszerét.

Kétszeresére növelnék a csapadékmennyiséget a napelem- és szélfarmok a Szaharában

Több mint kétszeresére lehetne növelni a csapadék mennyiségét a Szaharában nagy kiterjedésű napelem- és szélfarmok kiépítésével – állítják a kutatók, akik egy szimulációs modell segítségével vizsgálták meg, hogy milyen hatása lenne, ha a Föld legnagyobb sivatagjának egészét beborítanák szélturbinákkal és napelemekkel.

Jöhet a kínai napelemdömping

Az Európai Unió várhatóan hétfőn szünteti meg a kínai napelemek és panelek behozatali korlátozását, elutasítva az uniós gyártók kérelmeit – értesült a MANAP Iparági Egyesület.

Előnyben a napelemparkok

Több szempontból is meglepetést okozott a kitartó nyári meleg Európában: a szélkerekek átlagon alul teljesítettek, a kieső villamos energiát pedig részben pótolták a napelemek.

Napelem a közműholdingtól

A fogyasztónak nem sok dolga akad, ha napelemes rendszert telepítene a házára, mert a folyamatot az első lépésektől az üzembe helyezésig az NKM Optimum végzi el.

Elindult a Nemzeti Közművek napelem szolgáltatása

A Nemzeti Közművek elindította lakossági napelemes szolgáltatását, amely az egész ország területén elérhető, az ügyfelek a napelemes rendszer telepítésével áramfelhasználásuk jelentős részét közvetlenül megújuló energiaforrásból fedezhetik - közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Vas megye két napelemparkot kapott

Az átadáson Áder János államfő hangsúlyozta: az itthon előállított villamos energia 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz 2030-ra.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.