2023. március 25., szombat, Irén, Írisz napja

Címke: Nándorfehérvár

6 cikk 1/1 oldal

Szóljon az a harang!

Hunyadi János újabb nagy győzelmét jelentené, ha Nándorfehérvár után most a Magyar Nemzeti Filmalapnál is sikerre vinné az övéit. A magyarságot. Bennünket.

A Hunyadi-film és a nacionalista hőbörgők

A modern és befogadó Európa már régen felismerte, hogy például a déli harangszó – ha már Nándorfehérvár, ugye! – színtiszta kirekesztés, a történelem szemétdombjára való, ósdi hagyomány.

A nándorfehérvári győzelem üzenete

A nándorfehérvári csata győztes szereplőinek hazaszeretete, hősiessége, összefogása nemcsak az akkori Európa, hanem a mai kor számára is példaértékű – mondta Németh Szilárd.

Legyőzte a legyőzhetetlent

Cseh Valentin történész szerint Hunyadi János visszaadta a hitet abban, hogy a legyőzhetetlen is legyőzhető. A nándorfehérvári diadal 562. évfordulójáról emlékezünk meg a hétvégén.

Nándorfehérvár dicső emlékezete

Nekünk, magyaroknak van egy olyan történelmi eseményünk, amelyre nem lehet nem emlékezni, hiszen több száz éve egész Európában emlékeztet rá minden áldott nap.

Amiért a harang szól

A déli harangszó öt és fél évszázada a mi ajándékunk a keresztény Euró­pának. Minden magyarnak tudnia kell, hogy miért is szól.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.