2019. április 24., szerda, György napja

Címke: NAK

178 cikk 1/18 oldal

Az Agrárminisztérium a gazdák partnere az almakérdésben

Nagy István elmondta, a kormányzat egyik nagy felelőssége lesz a forrásteremtés az ültetvénykorszerűsítéshez, hogy legalább ötven százalékra növekedjen az étkezési alma aránya, ami jelenlegi 30 százalék.

Jut forrás az öntözés fejlesztésére

Az állami tulajdonú létesítmények üzemeltetéséért és az öntözési célú termelői együttműködések elősegítéséért felelős ügynökség például félmilliárd forintból állhat fel a következő hónapokban.

Szakmai programokkal segíti a fiatal gazdákat az agrárkamara és az AGRYA

Mintegy 10 millió forintból szervez szakmai programokat együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) a fiatal gazdák és az agrár-szakképzésben és -felsőoktásban tanulók számára – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.

A gazdák kezében lesz az irányítás

Önálló jogi személyiséget kapnának a családi gazdaságok, az őstermelői adómentességet pedig csak az vehetné igénybe, akit valóban megillet a könnyítés.

Győrffy Balázs: erősíteni kell a gazdák szerepét a földforgalom ellenőrzésében

Erősíteni kell a helyben lakó gazdák szerepét a földforgalom ellenőrzésében az új földtörvény hatályba lépése óta szerzett tapasztalatok alapján, egyedül ez segítheti a birtokpolitikai célkitűzések megvalósítását, a termőföld magyar kézben tartását – hangsúlyozta Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
178 cikk 1/18 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.