2023. január 28., szombat, Károly, Karola napja

Címke: nagyváros

10 cikk 1/1 oldal

Kert az emberért, ember a kertért

Nyugat-Európában és a tengerentúlon már régen elterjedt, de hazánkban is egyre népszerűbb a közösségi kertészkedés, ami nem jelent mást, mint egy olyan művelhető területet a nagyvárosban, amelyet egy adott csoport gondoz és nevel közösen. A zöldséget és a gyümölcsöt magának termeli a közösség.

Tüntetők vonultak utcára Románia nagyvárosaiban

Bukarestben tüntetők ezrei, Románia más nagyvárosaiban pedig tüntetők százai vonultak utcára szerda este a szociálliberális kormány közkegyelmi tervezete és a büntető törvénykönyv tervezett módosítása ellen tiltakozva.

2030-ra a világ kétharmada városlakó lesz

A következő évtized végére a fejlődő országok városi lakossága megkétszereződik, a városok területe pedig megháromszorozódhat.

Hat európai nagyvárosban készültek merényletre szilveszterkor az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyszerre hat európai nagyvárosban készült öngyilkos merényletek végrehajtására szilveszter éjjel, de a török hírszerzés figyelmeztetésének köszönhetően sikerült ezeket megakadályozni – jelentette csütörtökön a Hürriyet Daily News című török lap kormányzati képviselőkre hivatkozva.

Magadnak faragott

Abbeusnak hívták, felszabadított egyiptomi rabszolga volt. Eredeti nevére nem emlékezett.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.