2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: nagykövetség

75 cikk 1/8 oldal

Ecuador nem kíván közvetíteni Assange és a brit hatóságok között

Ecuador nem kíván közvetíteni a WikiLeaks oknyomozó portált alapító, 2012 óta a latin-amerikai állam londoni nagykövetségén tartózkodó Julian Assange és a brit hatóságok között – jelentette ki kedden José Valencia ecuadori külügyminiszter.

Paraguay pálfordulása

Megszűnhetnek a diplomáciai kapcsolatok Paraguay és Izrael között, miután a dél-amerikai állam száznyolcvan fokos fordulatot tett a nagykövetségének lokációját illetően.

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét csütörtökön Aszmarában, a lépés újabb jele a kapcsolatok javulásának, azt követően, hogy az Afrika szarván elhelyezkedő két ország idén július 9-én békemegállapodást kötött.

Paraguay visszaköltözteti nagykövetségét Tel-Avivba

Luis Alberto Castiglioni paraguayi külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy visszaköltöztetik Tel-Avivba a májusban Jeruzsálembe áthelyezett paraguayi nagykövetséget. Az izraeli külügyminisztérium válaszul közölte, hogy Izrael bezárja paraguayi nagykövetségét. Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter időközben arról tájékoztatott, hogy a palesztinok „azonnali hatállyal” megnyitnak egy diplomáciai képviseletet Paraguayban.
75 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.