2019. július 19., péntek, Emília napja

Címke: Nagyija Szavcsenko

17 cikk 1/2 oldal

Szencov sorsa aggasztja a világot

A kiszivárgott információk szerint a három hónapja tartó éhségsztrájkja nagyon megrogyasztotta az egészségi állapotát, olyannyira, hogy az már az életét veszélyezteti.

Nagyija Szavcsenko a lengyel parlamentben köszönte meg a támogatást

A lengyel parlament alsóházába látogatott csütörtökön Nagyija Szavcsenko, a május végén orosz fogságból kiszabadult ukrán pilótanő és parlamenti képviselő, és köszönetet mondott „lengyel barátainak” a támogatásukért.

Kemény háború kezdetét jósolja a kiszabadult ukrán pilótanő

A kelet-ukrajnai válság kiéleződésének és új fegyveres konfliktus kirobbanásának veszélyére figyelmeztetett Nagyija Szavcsenko, a nemrég orosz fogságból szabadult ukrán pilótanő és parlamenti képviselő szerdán Kijevben azután, hogy látogatást tett a harcok sújtotta Donyec-medencében.

Fogolycsere

A megállapodás értelmében a foglyok kölcsönösen elnöki kegyelemben részesültek szerdán, ezáltal a jogi akadályok is elhárultak hazatérésük elől.

Porosenko szerint megállapodtak Putyinnal az ukrán pilótanő szabadon engedéséről

Petro Porosenko ukrán elnök kedden közölte, hogy az előző este Vlagyimir Putyin orosz elnökkel lezajlott telefonbeszélgetésben egyeztették Nagyija Szavcsenko „szabadon engedésének kerettervét”, amely az Oroszországban elítélt volt ukrán katonanőnek a Kijevben első fokon elítélt két orosz katonára, Alekszandr Alekszandrovra és Jevgenyij Jerofejevre történő kicserélésén alapul.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.