2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Nagy Gábor Tamás

17 cikk 1/2 oldal

Az ércnél is maradandóbb

A tíz éve elhunyt Gyurkovics Tibor egykori lakóháza falán, a Krisztinavárosban Farkas Ádám szobrászművész bronzportréja idézi vissza a költő képmását.

Fábri Zoltán kiállításával nyílt meg a Tér-Kép Galéria Budapesten

Fábri Zoltán (1917-1994) Kossuth-díjas filmrendező Ez is ember műve című kiállításával nyílt meg csütörtökön Budapesten a Tér-Kép Galéria, amely új közösségi térként a kortárs kiállítások mellett közösségi programoknak, tárlatvezetéseknek és beszélgetéseknek ad otthont a Krisztinavárosban.

Megújult Ybl Miklós budai vízháza

Ez a terület nemrég még a világ legveszélyeztetettebb műemlékeinek listáján szerepelt, a vízházban akkor kaszinó működött, a Várkert Bazár épületeiben pedig szociális lakások és műtermek voltak.

Szén-monoxid-jelzőket oszt a budavári önkormányzat

Ezerháromszáz szén-monoxid-jelző készüléket vásárolt a Budavári Önkormányzat. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint önkormányzati lakások bérlőinek osztják ki az eszközöket.

A Várnegyednek több titka van, mint hinnénk

A Budavári séták – Házak, terek egykor és most című kötet bemutatóját kedden 17.30-kor tartják a Budavári Önkormányzat épületében.

Örömóda új hangszíneken

Budavár polgármestere a szerdán induló 18. Beethoven Budán fesztivál apropóján. Kiemelte, 2020-ra nemzetközileg elismert fesztivállá építenék a komolyzenei megemlékezést.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.