2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: nagy-britannia

1528 cikk 1/153 oldal

Felmérés: lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot

Alig kimutatható üteműre lassult a brit szolgáltatási szektor teljesítményének növekedése, nem utolsósorban a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok miatt.

Uniós tisztségviselő: sosem volt ennyire valószínű a megegyezés nélküli Brexit

Egy – a brit parlamenti képviselők és az Európai Bizottság képviselői hétfői brüsszeli tárgyalásainak részleteit ismerő – európai uniós tisztségviselő tájékoztatása szerint még sosem volt ennyire valószínű, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága.

Maas: rendkívül kicsi a Brexit leállításának esélye

Rendkívül kicsi annak az esélye, hogy az Egyesült Királyság leállítja a Brexitet, a kilépés folyamatát az Európai Unióból – fogalmazott a Funke médiacsoport lapjaiban vasárnap megjelenő interjúban Heiko Maas német külügyminiszter.

Rekordhideget mértek Svédországban és Skóciában

Az év leghidegebb hőmérsékletét mérte a Svéd Meteorológiai és Hidrológiai Intézet (SMHI) az ország északi részén csütörtökön, brit meteorológusok szerint pedig az elmúlt éjszaka volt a leghidegebb Nagy-Britanniában ezen a télen – közölték időjárás-jelentések csütörtökön.

Nem csitul az orosz–amerikai ellentét

A világ öt – deklarált – atomhatalma, az Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Kína és Franciaország képviselői kétnapos konferenciára gyűltek össze tegnap Pekingben.

Az EU nem fog belemenni további alkudozásba

Az Európai Unió és intézményei egységesek abban, hogy kitartanak a Brexit feltételrendszerét rögzítő, már elfogadott megállapodás mellett – jelentette ki Michel Barnier.
1528 cikk 1/153 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.