2024. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: nácik

21 cikk 1/3 oldal

Nácik által elrabolt festményt kér vissza a hírneves múzeum

A firenzei Uffizi Képtárak felszólította kedden Németországot, hogy szolgáltassa vissza Jan van Huysum holland festő (1682-1749) egy csendéletét, amelyet az Olaszországból visszavonuló náci csapatok vittek magukkal.

Eichmann is indul az EP-választásokon

Bátrat lépett a nemes egyszerűséggel A Pártnak nevezett német protestpárt elnöke, egyben egyetlen európai parlamenti képviselője.

Rudolf Hess 30 éve halt meg

Harminc éve, 1987. augusztus 17-én halt meg Rudolf Hess német nemzetiszocialista vezető, Hitler egykori helyettese, aki élete utolsó negyven évét a spandaui börtönben töltötte, az utolsó két évtizedet az intézmény egyedüli foglyaként.

Újabb fronton indított harcot Berlin és Varsó

Brüsszeli küzdelmei mellett Lengyelország újabb fronton lendült támadásba: háborús jóvátételt követel Németországtól, amely hallani sem akar erről.

Phenjan Hitlerhez hasonlította Trumpot

Észak-Korea Adolf Hitlerhez hasonlította kedden Donald Trumpot: a vezetés hivatalos szócsövének számító KCNA állami hírügynökség azt írta egy szerkesztőségi cikkében, hogy az amerikai elnök politikája „a XXI. századi nácizmus egyik formája”. A cikkíró elítélte Trump legismertebb jelmondatát, miszerint „Amerika az első!”.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.