2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: MVH

41 cikk 1/5 oldal

Még van idő a hibás adatok javítására

Már csak néhány napjuk maradt a termelőknek arra, hogy az egységes kérelem benyújtását követő előzetes ellenőrzés során feltárt hibákat javítsák.

Jól vizsgáztak a gazdák, pontosak az igénylések

Egyre pontosabban igénylik az agrár-vidékfejlesztési támogatásokat a gazdák. Az idén mintegy hatvan százalékkal kevesebb volt a hibásan benyújtott egységes kérelmek száma.

Ősszel zöld jelzést kaphat a kincstár

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem talált fogást az agrár-vidékfejlesztési pénzeket kezelő rendszer átalakításán az Európai Bizottság.

A Magyar Államkincstár kezeli az agrártámogatásokat januártól

Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli január 1-jétől a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat, a kifizetésekben nem lesz fennakadás – tájékoztatta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

Kifizetési dömping kezdődik jövőre

A Vidékfejlesztési program elfogadása óta 45 felhívást ismerhettek meg a pályázók, mintegy 1081 milliárd forint értékben.

Egyben marad az MVH központja

A Magyar Államkincstárba integrálódik a december végén megszűnő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal központi szervezete.

Hamarosan utalja az MVH az agrármilliárdokat

Lapunk úgy tudja, az előző évi 10 milliárd forint helyett a hétfőn induló kifizetési időszakban mintegy 30-40 milliárd forint juthat a gazdákhoz.

Elég lehet a kárenyhítési alap az idei károk kezelésére

Jövő márciusra a kárenyhítési alapban 24 milliárd forint állhat a károsultak rendelkezésre, ami valószínűleg elég lesz az idei károk kezelésére – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel csütörtökön.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.