2023. február 9., csütörtök, Abigél, Alex napja

Címke: muzulmánok

36 cikk 1/4 oldal

Muzulmánok tüntetnek egy mecset lerombolása ellen Kínában

Több száz huj nemzetiségű muzulmán tüntet egy nemrég felépült nagymecset lerombolásának terve ellen a nyugat-kínai Ninghszia-Huj autonóm területen. A hatóságok arra hivatkoznak, hogy a mecsetet a megfelelő engedélyek nélkül építették fel, lerombolását péntekre tervezték.

Minden oldalról támadják Seehofert

A múlt szerdán beiktatott új német belügy-, építésügyi és hazaügyi miniszter máris a bírálatok kereszttüzébe került.

Vádat emeltek a júliusi hamburgi késés támadás elkövetője ellen

Emberöléssel és hatrendbeli emberölési kísérlettel vádolta meg pénteken a németországi Hamburgban júliusban történt késes támadás elkövetőjét a német szövetségi legfőbb ügyészség, amely szerint a bűncselekmény kiemelt jelentőségű, mert a vádlott a keresztények elleni muszlim háború, a dzsihád részének tekinti a támadást.

Az öldöklés hetven esztendeje

Hetven évvel ezelőtt került sor az emberi történelem eddigi legnagyobb egyszeri népvándorlására, amelyet politikai okokból szerveztek meg.

Izrael meghátrált, „győztek” a palesztinok

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni a Mecsetek terén álló, az iszlám harmadik legszentebb imahelyeként számon tartott al-Aksza-mecsethez.

Jeruzsálemi főmufti: a muszlimok visszatérhetnek imádkozni az al-Aksza mecsethez

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután helyreállt a július 14-i merényletet megelőző állapot, mert az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról – jelentette csütörtökön a helyi média.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.