2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: műtrágya

11 cikk 1/2 oldal

Több és olcsóbb műtrágya van a piacon

Az idén az első fél évben a forgalmazók 850 ezer tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére, 4,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, miközben a műtrágyák átlagos ára 2,1 százalékkal csökkent – írta a Világgazdaság szerdán az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján.

Kevesebb műtrágyát adnak el

Tovább csökkent júniusban az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) által megfigyelt forgalmazók műtrágya-értékesítése, ez alól csak a nitrogént, foszfort és káliumot egyforma arányban tartalmazó NPK-műtrágyák képeztek kivételt, amelyek forgalma háromszorosára nőtt – írta a Világgazdaság szerdán.

Többet vásároltak tavaly az olcsó műtrágyából

Mintegy 1,6 millió tonna műtrágyát vásároltak tavaly a mezőgazdasági termelők Magyarországon – derült ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) statisztikájából.

Olcsóbb műtrágyáért lobbizik a kamara

Az európai gyártók – az importvámok miatt – a világpiaci árnál drágábban juthatnak nyersanyaghoz, ami a gazdálkodóknak is versenyhátrányt jelent.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.