2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: munkahelyvédelmi akció

28 cikk 1/3 oldal

Nagy segítség a kisvállalkozóknak

Havonta 50-60 ezer forintot is megspórolhatnak a legkisebb cégek a 2013 óta bevezetett kedvezményes lehetőségek révén.

Az ellenzék csökkentené a béreket

Hatalomra kerülésük esetén vélhetően eltörölnék a kedvezményeket, ezzel elvonva a dolgozóktól és a munkaadóktól évente 350 milliárd forintot.

Mérséklődik a vállalkozások közterhe

Az új év újabb adócsökkentéseket hoz a hazai vállalkozásoknak. A kormány mindezzel tovább szeretné növelni a magyar vállalkozások versenyképességét.

Megkétszereződtek a családtámogatások

Rétvári Bence a munkahelyvédelmi akcióról azt írta, hogy tavaly 37 ezer kisgyermekes szülő után igényelték a munkáltatók 9,6 milliárd forint összegben.

NGM helyettes államtitkár: egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti dolgozókra

Egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti munkavállalókra a magyar és az európai munkaerőpiacon, ez az elmúlt években tapasztalt tendencia adta a most zárult, Egészséges munkahelyet minden életkorban című kétéves kampány létjogosultságát, amelyet az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) koordinált – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Spórolhatunk a gyermekesek költségein

Sok vállalkozás nincsenek tisztában azzal, hogy mind a munkahelyvédelmi akciónak, mind az egyéb kedvezményeknek köszönhetően jelentős összegeket spórolhatnak dolgozóik után.

Támogatja a kormány a fiatalok foglalkoztatását

A kormány a munkahelyvédelmi akció keretében költségvetési, az ifjúsági garancia rendszer segítségével pedig európai uniós forrásokból támogatja a fiatalok foglalkoztatását – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.