2022. december 8., csütörtök, Mária napja

Címke: munkahely

53 cikk 1/6 oldal

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Élményszerűek a jövő munkahelyei

A cégek elvárásai nem működnek akkor, ha csak munkaköri leírásokról és dobozokba pakolt emberekről beszélünk – jelentette ki az Aon Magyarország cégvezetője.

Családbarát munkaadókat díjaztak

Mivel nagyon alacsony szinten, négy százalék alatt van a munkanélküliség, ma már versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon.

A magyarok 44 százaléka nem iskolai végzettségének megfelelő helyen dolgozik

A magyar munkavállalók 44 százaléka nem azon a területen dolgozik, amelyben a legmagasabb végzettségét szerezte, ráadásul további 44 százalék, főként a magasabb kereseti lehetőségek miatt aktívan gondolkodik a pályaváltáson – derül ki a Proffession.hu 1000 ember bevonásával készített online reprezentatív felméréséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-nek.

A magyar munkavállalók több mint fele könnyen találna új állást

A magyar munkavállalók 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy könnyen találna magának új állást, ha a jelenlegit elveszítené – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, 1200 ember megkérdezésén alapuló, májusi reprezentatív munkaerőpiaci kutatásából, amit kedden jutattak el az MTI-nek.

Egyre aktívabbak az álláskeresők

A kutatás szerint az elmúlt egy évben állást keresők 66 százaléka jelenleg is aktív pályázó, függetlenül attól, hogy van-e munkája vagy nincs.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.