2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: munkaerőhiány

207 cikk 1/21 oldal

A patikákban is gond lehet a munkaerőhiány

A gyógyszertárakban forgalmazható termékkör szélesítésével elő lehetne teremteni az új munkatársak bérének fedezetéhez szükséges bevételt.

Mobilisabbá vált a lakosság

Erősödött az országon belüli vándorlás az elmúlt öt évben, elsősorban az országos átlagnál magasabb munkanélküliségű térségekből a szakemberhiányban érintett dunántúli megyék felé.

Kevés a légiforgalmista

Hiány van Európában és hazánkban is a forgalmi irányítókból, hiá­ba keresnek ugyanolyan jól, mint a pilóták.

Kapkodnak a közmunkásokért

A diplomásokat, valamint a fiatalokat gyakorlatilag már alig érinti a másodlagos munkaerőpiac, a közép-magyarországi régióban pedig egy esztendő alatt megfeleződött a létszám.

Hová tűntek a nővérek?

Aki betegként vagy hozzátartozóként járt mostanság kórházban, láthatta, mennyire kevés a nővér, és vélhetően meg is tapasztalta, milyen következményekkel jár a mindennapokban az utánpótlás hiánya.

Szakértő: a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon

Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra – erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.
207 cikk 1/21 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.