2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: munkaerő

99 cikk 1/10 oldal

Újabb karcsúsítás jöhet a Tescókban

Várhatóan Magyarországon is folytatódik a Tesco anyavállalatánál nemrég elrendelt drasztikus racionalizálás, ami az aktuális pénzügyi év február végi zárásával születő eredményektől függhet.

A munkaerőhiány egy pozitív kihívás

Minden közgazdász látja és állítja, hogy a hazai bővülő kereslet (többen dolgoznak és többet is keresnek) ma a gazdasági növekedés egyik motorjává vált.

A kávé mellé robot dukál

Robotokkal enyhíthetik a kis cégekben a kínzó munkaerőhiányt, de hírverésnek sem utolsó, ha azt írhatják a cégérre, hogy droidpincért alkalmaznak a vendégek minél gyorsabb kiszolgálására.

Az országosnál is rosszabb a munkaerő utánpótlás a tetőfedő szakmáikban

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, a létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állók nem rendelkeznek megfelelő szaktudással, szakirányú képzettséggel.
99 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.