2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: munkabalesetek

10 cikk 1/1 oldal

Harmadával csökkent a mezőgazdasági halálos munkabalesetek száma

Harmadával, 33 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű mezőgazdasági munkabalesetek száma Magyarországon tavaly, ami jelentős eredmény – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága kétéves figyelemfelhívó akciót záró konferencián kedden Budapesten.

Emelkedett a munkabalesetek száma, de csökkent a halálos kimenetelűeké

Emelkedett a munkabalesetek száma az első fél évben, három napnál hosszabb időre 10 351-en váltak baleset miatt munkaképtelenné, szemben az egy évvel korábbi 9969 esettel, ugyanakkor a halálos kimenetelű munkabalesetek száma jelentősen, az egy évvel korábbi 45-ről 35 csökkent – olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.

Megelőznék a baleseteket az építőiparban

Képzéssorozat indul az építőipari vállalkozások körében a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében.

Veszélyes építkezésen dolgozni

Mintegy 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki a munkavégzéssel összefüggésbe hozható szabálytalanságok miatt a munkaügyi hatóság emberei.

Nem csökkentek idén a munkabalesetek

A tavalyi adatokhoz hasonlóan az idei első negyedévben 4646 munkabalesetről érkezett bejelentés a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztályához

Az ipari termelés bővülése egyre nagyobb feladatot ró a munkavédelmi szakemberekre

A foglalkoztatás és az ipari termelés bővülése egyre nagyobb feladatot jelent a munkáltatóknak és a munkavédelmi szakembereknek, hiszen a biztonságosabb munkahelyek kialakítása, valamint a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések számának csökkentése közös érdekük – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel a Munkavédelem világnapján, amelyet a kormány 2012-ben a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánított.

A munkabalesetek száma 9,2 százalékkal nőtt tavaly

A munkabalesetek száma 9,2 százalékkal nőtt tavaly, míg 2015-ben 21 088 dolgozó vált három napnál hosszabb időre munkaképtelenné munkabaleset következtében, 2016-ban a számuk már meghaladta a 23 ezret – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a munka.hu honlapon pénteken közzétett jelentésében.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.