2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: munkaadók

53 cikk 1/6 oldal

Eddig nem tettek csodát a cégek a bérekkel

Megalapozatlan a munkaadók azon állítása, hogy a munkaerőre – jellemzően a bérekre – fordított költség nagyobb mértékben nőtt, mint a termelékenység.

Több ezer idős állt újra munkába

Az elmúlt nyolc hónapban több mint 140 nyugdíjas-szövetkezetet jegyeztek be, az országos mellett helyi közösségekkel. Az érdeklődés irántuk jelentős.

Minden nyolcadik munkavállaló kap magán-egészségbiztosítási juttatást

A 25-55 év közötti lakosság 12 százaléka kap jelenleg béren kívüli juttatásként egészségbiztosítást, miközben 59 százalékuk fontosnak tartja, hogy munkaadójuk ilyen biztosítást kössön számára – közölte az Union Biztosító az MTI-vel a legutóbbi kutatása alapján.

Optimisták a cégvezetők

A munkáltatók alapvetően létszámbővítést terveznek az előttünk álló negyedévben, de tartanak attól, hogy a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány jócskán megnöveli a kiadásaikat.

Sok külföldi vendégmunkásnak nem fizetnek rendes bért

A külföldi vendégmunkások és diákok körülbelül egyharmadának csak az elvárható minimális bér felét fizetik ki az ausztráliai munkaadók – állapította meg két sydneyi egyetem kedden nyilvánosságra hozott közös jelentésében.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.