2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

14 cikk 1/2 oldal

Ismét többéves megállapodás jön

Csekély eredményekkel zárult kedden a munkaadói és munkavállalói képviseletek közötti, minimálbérrel és bérminimummal kapcsolatos egyeztetés.

Gyáriparosok szövetsége: elengedhetetlen a szakképzés átfogó megújítása

Komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a szakképzés megújításához, a tudásalapú innovatív gazdaság szakképzésének stratégiájához – mondta Futó Péter, a szervezet elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Indokolt a nagy béremelés

A munkaerőpiac indokolja a garantált bérminimum újabb jelentős emelését 2019-re, ebben a megkérdezett érdekképviseletek is egyetértenek.

Bérversenyt hoz az új rendszer

A kafetéria-rendszer átalakításával kapcsolatos kormányzati szándékkal a munkaadói és a munkavállalói képviseletek is egyetértenek.

Hamarosan döntenek a képzési csomagról

Várhatóan már a jövő héten az Országgyűlés elé kerülhet a szakképzés átalakításával kapcsolatos törvénycsomag – tudta meg a Magyar Idők.

Munkaszünet lehet december 24-e

Az Országgyűlés is dönthet a pihenőnap bevezetéséről, ezzel több milliárd forintot megspórolva egy esetleges népszavazás kiírása helyett.

Százmilliárdok maradtak a cégeknél

Hatalmas összeget, mintegy 554 milliárd forintot hagyott 2013 óta a vállalkozásoknál a kormány a munkahelyvédelmi akció keretében – tudta meg a Magyar Idők.

Vendégmunkás is kevés van

Elsősorban Szerbiából, Ukrajnából, valamint Romániából érkeznek dolgozók. A cégek a magyar ajkúakat látnák szívesen, ám elsősorban a munkaerőhiány kezelése a cél.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.