2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: munkaadó

9 cikk 1/1 oldal

Jobban oda kell figyelni a diákmunkásokra

A diák is jogosult megtagadni a munkavégzést, ha azzal életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.

A többség megegyezett a minimálbérről

A munkáltatói ajánlatnál ezer forinttal magasabb, bruttó 111 ezer forintos minimálbérben és 129 ezer forintos garantált bérminimumban sikerült a többségnek megegyeznie hétfőn a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán – értesült a Magyar Idők.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Óvatos helyezkedéssel indult a minimálbérről szóló egyeztetés tegnap a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF). Emeléssel kapcsolatos számokat egyedül a Munkástanácsok említett. – Javaslatunk szerint a jövő évi egyszázalékos személyijövedelemadó-csökkentést is figyelembe véve, ha a minimálbér 8 százalékkal emelkedne 2016-ban, az nettó 10 százalékos emelést jelentene a munkavállalóknak – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke. A konföderáció szerint az egyre égetőbb szakmunkáshiány miatt érdemes lenne az eddig jobbára a minimálbérrel azonos mértékben emelt garantált bérminimumot jobban növelni.

Az uniós források felhasználásáról egyeztetett Lázár János

A 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a források felhasználásában a gazdaság kapja a főszerepet, az ország legfontosabb célja, hogy a magyar gazdaság tartósan növekedési pályára álljon – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában a gazdasági kamarákkal és munkaadói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetés sajtónyilvános köszöntőjében.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.