2019. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: Mun Dzse In

19 cikk 1/2 oldal

Már nem ellenségként említi Phenjant a legújabb dél-koreai védelmi jelentés

Kétévente kiadott védelmi jelentésében Dél-Korea idén felhagyott azzal, hogy ellenségesnek nevezze Észak-Koreát, ahogy az korábban szokványos volt – derült ki a dél-koreai védelmi minisztérium által kedden közzétett, legfrissebb védelmi dokumentumból. A lépés része lehet annak az egyértelmű szöuli törekvésnek, hogy elősegítse a két ország megbékélési folyamatát.

Phenjan bezárja atomlétesítményét

A phungeri atomlétesítményről számos szakértő feltételezte, hogy alkalmatlan a további használatra, de egy Észak-Koreára szakosodott amerikai hírportál a minap cáfolta.

Putyin kész támogatni a Szöul és Phenjan közötti együttműködést

Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonon tájékoztatta a Korea-közi csúcstalálkozó eredményeiről Vlagyimir Putyin orosz államfőt, aki megerősítette készségét a Szöul és Phenjan közötti együttműködés támogatására - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.

Szöul: Kim Dzsong Un bármikor kész tárgyalni Japánnal

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a panmindzsoni Korea-közi csúcstalálkozón azt mondta, hogy bármikor kész tárgyalni Japánnal - írta közleményében a szöuli elnöki hivatal vasárnap.

Április 27-én tart csúcstalálkozót a két Korea

Április 27-én tart csúcstalálkozót a két Korea - ebben állapodtak meg vezetőik a csütörtöki miniszteri szintű tárgyalásukon a Yonhap hírügynökség jelentése szerint.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.