2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: múlt

20 cikk 1/2 oldal

A múlt terhe akadályozza életünket

Nem csupán a szemünk és a hajunk színét, arcunk karakterét vagy jellemvonásainkat örökölhetjük felmenőinktől, de az általuk megélt félelmeket és traumákat is megkapjuk génjeinkben.

Az európai szeptember 11.

Az évszázados modellek, a mindennapi élet alappillérei roskadoznak, a korábbi józan rendező elvek felfoghatatlanul absztrakt őrületek csapdáiban vergődnek.

Betilthatatlan szívdobogás

A nyomasztó környezet, a téma és a jó kivitelezés Magyarország egyik igen figyelemre méltó kiállításává teszi A pokol bugyrai…„Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítóhelyet.

Kísért(ett) a múlt

Külön titkosszolgálati fedőszervet hoztak létre azzal a céllal, hogy a Magyarországra beutazó publicisták csak ellenőrzött információkhoz juthassanak hozzá.

Tatártankos „villámháború”

A 777 évvel ezelőtti tatárjárás nem okozott akkora szerkezeti károkat, mint később a török hódítás, amely a régi formájában megszüntette a Magyar Királyságot.

Sztálin meghal, mi csak nevetünk

A Sztálin halála című, angol–francia koprodukcióban készült, könnyed hangvételű történelmi szatírát az országos premier előtt visszavonta az orosz kulturális minisztérium.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.