2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: MSZMP

19 cikk 1/2 oldal

Grósz-sikoly a csarnokban

Egyértelművé lett, hogy a leépült Kádár helyére lépő új főtitkár grósznosztynak keresztelt reformja annyit ér, mint mozgalmi halottnak a nyelves drúzsba.

A Munkáspárt igényt tart a megmaradt értékekre

Munkáspárt alelnöke, Karacs Lajosné arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialistákkal ellentétben nekik van székházuk, noha 2006 óta semmilyen állami támogatást nem élveznek.

Csövesek a palotában

Hatodik éve szeretné már elérni az állam, hogy a hajdani Magyar Királyi Kúria Kossuth téri épületében feledkezett Politikatörténeti Intézet szedje végre a sátorfáját.

Elhunyt Nyers Rezső

Kádár János pártvezető lemondása után, 1989. júniustól októberig az MSZMP elnöke lett, majd az újonnan alakult Magyar Szocialista Pártot (MSZP) vezette 1989-90-ben.

Nosztalgia

A választások előtt némelyik politikus és aktivista nem az emigrációt, hanem a kényszerű illegalitásba vonulás lehetőségét fontolgatta az ellenzék bukása esetén.

Tartalék nincs, gáz van

Nincs örömünnep a szocialistáknál, akik frakciószövetséget alakítottak a Párbeszéddel. Ismert, az MSZP–Párbeszéd mindössze húsz mandátumot szerzett a választáson.

Egy újratemetés hordalékai

A kegyetlenségnek, embertelenségnek is vannak fokozatai. Ha Dante ismerte volna a kommunistákat, bizonyára készít nekik még egy bugyrot a Pokolban.

Pereskedés előtt az MSZP

A meghirdetett jobboldali sajtóbojkott miatt nem tudni, mit gondolnak az MSZP-ben arról, hogy elperelhetik tőlük az MSZMP-től örökölt vagyonelemeket.

Vita az állampárt vagyonának sorsáról

A Magyar Munkáspárt gazdagabb lehet egy belvárosi ingatlannal, de ami fontosabb: perek sokasága zúdulhat az amúgy is nehéz helyzetben lévő szocialistákra.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.