2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: mozgás

13 cikk 1/2 oldal

Ikerszatellitekkel kutatják a Föld vizeinek mozgását

Ikerszatelliteket bocsátott kedden Föld-körüli pályára az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), hogy a kutatók a segítségükkel vizsgálhassák a bolygó vizeinek folyamatos mozgását és a felszín más változásait.

Többet sportoltatnák a szülők a gyerekeket

A magyar szülők 60 százaléka úgy tartja, hogy a 14 éven aluli gyerekek túlsúlyosak, aminek főként a mozgásszegény életmód, és a helytelen táplálkozás az oka.

Könnyű volt a mozgás a sziklafalakon

Az emberek kifejezetten jó gyaloglók. Más lények is járnak két lábon – a csimpánzok például gyakorta így közlekednek –, ám egyik állat sem közlekedik úgy, ahogyan mi, emberek.

Legyűrni a tohonyát!

Bizony, bele kell végre bújni a tréningruhába, föl kell húzni a bemelegítőcipőt, a dolog nem tűr további halasztást.

A restség növeli a trombózis kockázatát

A mozgáshiány hatással van a trombózis kockázatára, a bécsi Orvostudomány Egyetem kutatói egy kis létszámú tanulmányban kimutatták, hogy a keveset mozgó nőknél jelentősen magasabb a vérrögképződést előidéző trombociták termelődése, mint az átlagos vagy nagyon sok mozgást végzők esetében.

Londonba megy a földrajzi Északi-sark

A mágneses sarkok Földünk mágneses terének két pólusát, azaz a mágneses erővonalak két kiindulópontját jelölik. A mágneses és földrajzi sarkok egyaránt vándorolnak, az utóbbi London felé tart.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.