2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: motorvonat

8 cikk 1/1 oldal

Átadta a Stadler a MÁV-Startnak a megrendelt motorvonatokat

A Stadler vasúti járműgyártó cég átadta a MÁV-Startnak a legutóbb megrendelt 21 Flirt villamos motorvonat utolsó járművét, ezzel a vasúttársaság Flirt-flottája 123-ra emelkedett – közölte Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója hétfőn a projekt záró rendezvényén Budapesten.

Kiírták az év járműbeszerzését

A MÁV-Startnak az elővárosi forgalomban csúcsidőben 380–460 ülőhelyet kell biztosítania egy-egy szerelvényen.

Felélénkült a vasúti járművek piaca

Az EU közlekedésfejlesztési irányelvei támogatandónak ítélik a személyszállítást, miközben a piacra bízzák a vasúti árufuvarozás eszközállományának fejlesztését.

Már száztíz FLIRT szolgál a MÁV-nál

Forgalomba állt Budapest-Déli pályaudvar és Győr között a MÁV-Start tavaly nyáron megrendelt 15 darabos FLIRT motorvonatflottájának első két szerelvénye – közölte a nemzeti vasúttársaság. Ezzel már 110 korszerű jármű szolgál a cégnél, és ez a szám az év végére 123-ra bővül.

Emeletes vonatokkal bővítene a MÁV-Start

Stratégiai döntés előtt áll a MÁV-Start: vásároljon-e emeletes motorvonatokat a főváros környéki forgalomba. A kérdésben vannak pró és kontra érvek is, a mérettel kapcsolatos aggodalmak azonban alaptalanok, az emeletes kocsik ugyanis alig magasabbak a hagyományos szerelvényeknél.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.