2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Címke: Moszul ostroma

26 cikk 1/3 oldal

Irán segítséget ajánl Moszul újjáépítéséhez

Irán gratulált Iraknak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fölött aratott moszuli győzelméhez, és hétfőn felajánlotta segítségét a város és a környező települések újjáépítéséhez.

Végeztek az Iszlám Állam egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével

Az iraki szövetségi rendőrség alakulatai a Moszul nyugati részében végrehajtott támadásuk során végeztek az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével – jelentette be csütörtökön Raid Saker Dzsavdat országos rendőrfőkapitány.

Az iraki biztonsági erők majdnem 300 tagja halt meg Moszulban

Az iraki biztonsági erők 284 tagja vesztette életét és több mint 1600-an megsebesültek összecsapásokban, mióta megindult a Moszul nyugati városrészeinek visszafoglalását célzó offenzíva – közölte Joseph Votel tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának vezetője szerdai kongresszusi meghallgatásán Washingtonban.

Az Iszlám Állam és az USA is felelős lehet egy korábbi moszuli robbanásért

Stephen Townsend altábornagy, a koalíciós erők parancsnoka Irakban kedden elismerte, hogy a Washington vezette terrorellenes koalíció szerepet játszhatott a civilek életét követelő március 17-i moszuli robbanásban, ugyanakkor a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva úgy vélte, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezetet is felelősség terhelheti.

További két amerikai századot küldenek Irakba

Az Egyesült Államok további két századnyi katonát küld Irakba, akiknek feladata a Moszul felszabadításáért küzdő kormányerők támogatása lesz az Iszlám Állam terrorszervezettel szemben – jelentette hétfőn az ABC News televízió az amerikai védelmi minisztérium tisztségviselőire hivatkozva.

Moszul ostroma: ellentmondóak az iraki és amerikai nyilatkozatok

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek iraki és amerikai fegyveres alakulatok parancsnokai csütörtökön a Moszul nyugati részében visszafoglalt városrészek nagyságáról – állapította meg az AP hírügynökség.

Az iraki biztonsági erők több volt tagja halt meg Moszulban

Az iraki biztonsági erők – fogságban lévő – több mint harminc volt tagja vesztette életét egy légicsapás során, amelyet az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció indított terrorista célpontok ellen Moszul nyugati részén – jelentette hétfőn Abdalláh Humam al-Majahi, az iraki szövetségi rendőrség egyik magas rangú tisztségviselője.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.