2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: moszkvai ingatlanügy

10 cikk 1/1 oldal

Felmentés a Kerki-ügyben

Nem követtek el bűncselekményt a vádlottak azzal, hogy jóval ­piaci ár alatt értékesítették a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltséget.

Újraindulhat a bíróságon a moszkvai ingatlanügy

A vádhatóság szerint a Budapest Környéki Törvényszék rosszul értékelte a bizonyítékokat és nem is tárta fel teljesen a sokmilliárdos kárt okozó adásvétel körülményeit.

Első fokon felmentették a moszkvai ingatlanpanama-ügy vádlottait

Bűncselekmény hiányában felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladásával kapcsolatban hűtlen kezelés, valamint bűnpártolás és okirat-hamisítás miatt emelt vádak alól a Budapest Környéki Törvényszék szerdán. Az elsőfokú döntés nem jogerős, az ügyészség bűnösség kimondása érdekében fellebbezett, így a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódhat másodfokon.

Moszkvai ingatlanügy – Elsőfokú ítélet várható szerdán

Várhatóan szerdán hirdet elsőfokú ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék abban a büntetőperben, mely a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség 2008-as – ügyészség szerint áron aluli – eladása ügyében indult hűtlen kezelés és más bűncselekmények vádjával az egykori moszkvai magyar nagykövet, egy külügyi államtitkár és a nemzeti vagyonkezelő több vezetője ellen.

Moszkvai ingatlanügy: Felmentésüket kérték a vádlottak

Ártatlanságukat hangsúlyozták és felmentést kértek az utolsó szó jogán tett felszólalásaikban a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség 2008-as eladásával kapcsolatban indult büntetőper vádlottjai kedden a Budapest Környéki Törvényszéken.

Moszkvai ingatlanügy: ítélet november végén

A vád szerint 2008 márciusában Székely Árpád a felettesei tudta nélkül írta alá az ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szóló adásvételi szerződést.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.