2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: Monet

7 cikk 1/1 oldal

Monet trükkjei

A fény festőjének régen nyílt olyan átfogó retrospektív kiállítása, mint amely január 6-ig még megtekinthető a bécsi Albertinában.

9 milliárdért ment el az egyik leghíresebb festmény

Monet Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képe 31,8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's impresszionista és modern festészeti aukcióján vasárnap New Yorkban – számolt be róla az artnewspaper.com művészeti portál.

Goya, Renoir, Monet – Képzőművészeti filmek az Urániában

Négy új bemutatóval folytatódik a képzőművészeti filmek sora az Uránia Nemzeti Filmszínházban; a sztárkiállításokat mozivásznon bemutató Exhibition on Screen sorozat legfrissebb részei ezúttal Goya, Renoir és Monet munkásságát, valamint a kertet mint a modern festészet témáját helyezik új megvilágításba.

Különleges Picasso-festményt árvereznek el New Yorkban

Több mint hatvan millió dollárt (16,4 milliárd forint) hozhat Pablo Picasso egy kabaréénekest ábrázoló erotikus festménye és az annak hátoldalán található portré a Sotheby's aukciósház november 5-ére meghirdetett New York-i árverésén.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.