2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: monarchia

23 cikk 1/3 oldal

A román alkotmányos monarchia álma

Az alkotmányos monarchia ügyében tartandó népszavazás felelőtlenül felvetett ötlete mindenesetre további akciókhoz szolgálhat kiindulási és hivatkozási pontként.

Egyesülés Romániával

Nyugati, igen, nyugati, és keleti, igen, keleti politikusok döntötték el, hogy a Monarchiát szét kell verni. Románia éppen jókor, jó helyen volt. Megkapta Erdélyt.

A sírban is dacolna feleségével a herceg

Henrik herceg közölte, hogy halálát követően nem kívánja megosztani a kriptát királyi nejével, Margittal, hanem a temető egy másik pontján aludná örök álmát.

Sanda Trianon

A Monarchiából kiszakadt kisantantállamok hiénaként zúdultak az anyaországra, benne látva az elmúlt évszázadok minden bajának okozóját.

Forrong Bahrein

Kivégeztek vasárnap Bahreinben három síita muzulmánt rendőrgyilkosságok miatt, ami tiltakozásokat váltott ki a zömé­ben síiták lakta, de szunnita királyi család által vezetett Perzsa-öbölbeli királyságban.

Engedtünk-e a ’48-ból?

A kérdés időről időre felizzik: érdemes volt a Habsburg-uralkodóházzal közösködni, netán jobb lett volna, ha az ellenállást választjuk?
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.