2020. november 25., szerda, Katalin napja

Címke: Mohos Gábor

5 cikk 1/1 oldal

Püspökké szentelték Mohos Gábort

A szertartás keretében Mohos Gábor megkapta a főpapi jelvényeket: a püspöki gyűrűt, a mitrát (püspöki süveget) és a pásztorbotot.

MKPK-titkár: lelki jelentősége van a tervezett lovári nyelvű misekönyvnek

Lelki igényt elégít ki tervezett lovári nyelvű misekönyv, amelynek elkészítésére munkacsoportot alakított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) – mondta az MKPK titkára a testület téli rendes ülése után tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Online gyűjtés az üldözött keresztények javára

A közel-keleti keresztény közösségek vezetői beszámolnak az ott élők nehézségeiről. A gyűjtés célja segíteni a lakóhelyükre visszaköltöző iraki keresztényeket.

A hozzátartozók döntenek a hamvakról

Továbbra is a család dönti el, hová kerülnek az elhunyt hamvai, az egyház csak javasolni tudja a hozzátartozóknak, hogyan járjanak el – magyarázta a Vatikán Hittani Kongregációjának októberi határozatát tegnap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára. A dokumentum elvben megtiltja a híveknek szeretteik hamvainak szétszórását, illetve hazavitelét. Mohos Gábor beszélt a Katolikus Karitász karácsonyi gyűjtéséről és a Szent László-emlékév előkészületeiről is.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.