2019. április 23., kedd, Béla napja

Címke: Mohamed Murszi

5 cikk 1/1 oldal

Életfogytiglani börtönre ítélték a Muzulmán Testvériség 42 tagját

Életfogytiglani, azaz 25 év börtönre ítélte egy egyiptomi bíróság a betiltott Muzulmán Testvériség 42 tagját, akiket azzal vádoltak, hogy 2013 augusztusában részt vettek a kairói al-Fath mecsetnél zajlott rendbontásokban – jelentette hétfőn az al-Ahram egyiptomi állami hírportál.

Állami ünnepnap lett Egyiptomban Murszi elnök megbuktatásának évfordulója

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő 2013-as katonai puccsát és Mohamed Murszi korábbi iszlamista elnök megbuktatását ünnepelte az észak-afrikai ország csütörtökön, az idén először megtartott állami ünnepnek a „Június 30-i Forradalom” elnevezést adta a kormány.

Érvénytelenítettek 149 halálbüntetést Egyiptomban

Érvénytelenítette szerdán a kairói semmítőszék a korábbi iszlamista elnök, Mohamed Murszi 149 híve elleni halálbüntetést, akiket a gízai büntetőtörvényszék korábban a 2013-as zavargásokkal összefüggésben, tizenegy rendőrtiszt és két civil meggyilkolása miatt ítélt kötél általi halálra.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.