2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Mogherini

18 cikk 1/2 oldal

Mogherini: a csúcstalálkozó megerősítette az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget

A csúcstalálkozó résztvevői megerősítették az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget, és intenzív együttműködésre vonatkozó három kulcsfontosságú területet, az éghajlatváltozás elleni fellépést, a szabad és tisztességes kereskedelmet és a digitalizáció fontosságát határozták meg – közölte Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben pénteken.

Mogherini: újra kell indítani az ENSZ közvetítésével zajló szíriai béketárgyalásokat

Mielőbb újra kellene indítani az ENSZ égisze alatt zajló szíriai béketárgyalásokat, Oroszországnak és Iránnak nyomást kell gyakorolnia a damaszkuszi rezsimre ennek érdekében - emelte ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn a tagországok külügyminisztereinek luxembourgi tanácskozását megelőzően.

Merkel: a „szelektív szolidaritás” nem működik a migrációs válság kezelésében

Nem működik a „szelektív szolidaritás” a migrációs válság kezelésében, a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között – közölte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Brüsszelben, röviddel az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

Nincs szükség az Iránnal kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására

Nincs szükség az Iránnal két éve kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására – mondta Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán New Yorkban, hangsúlyozva, hogy – dacára az Egyesült Államok újratárgyalást szorgalmazó követeléseinek – a megállapodás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Mogherini: az EU szigorítani kívánja a Phenjannal szembeni szankcióit

Szigorítani kívánja az Európai Unió az Észak-Koreával szembeni szankcióit, válaszul a Phenjan által végrehajtott kísérleti atomrobbantásokra és rakétatesztekre – jelentette ki Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Baloldali kormányt szeretne Brüsszel

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője arra kérte Gjorge Ivanov macedón elnököt, hogy kérje fel kormányalakításra a szociáldemokrata pártot.

A transzatlanti kapcsolatok és a terrorizmus elleni harc volt terítéken

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtök este Washingtonban megbeszélést folytatott Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel a transzatlanti kapcsolatokról, a terrorizmus elleni harcról, az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokról, az ukrajnai és szíriai válságról, valamint az iráni atomalkuról.

Mogherini: elengedhetetlen a párbeszéd Koszovó és Szerbia között

A párbeszéd elengedhetetlen, nagyon fontos folyamat nem csak Koszovó és Szerbia, hanem az egész régió és az Európai Unió számára is – jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután megbeszéléseket folytatott koszovói és szerbiai vezetőkkel.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.