2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: mnb

1401 cikk 1/141 oldal

Bizonytalan terepen a forint

Meglepően jól tartja magát a forint, különösen a regionális fizetőeszközöket nap mint nap nyomasztó borús nemzetközi hangulatra való tekintettel.

MNB: nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem

A monetáris tanács az előző ülésen sem változtatott a kondíciókon. A döntést a tanács ellenszavazat nélkül támogatta. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Már látszik a jegybanki fordulat

Záros időn belül tényleges fordulatot vár a piac a Magyar Nemzeti Bank politikájában, amit szóban a jegybank is megalapozott.

Idén 10 százalékos áremelkedést vár a lakáspiacon a Takarék-csoport

A magyar lakáspiacon idén 10 százalékos, Budapesten 10-15 százalékos áremelkedésre lehet számítani, mivel 2019-ben tovább bővül a gazdaság, kedvező a finanszírozási környezet, illetve folyamatosan emelkednek a költségek az új lakások építésénél – derül ki a Takarék-csoport elemzéséből.

A vélemény diadala a tények felett

Az ellenzéki portálok örömmel kürtölték tele a világot a szenzációs hírrel, miszerint a Kúria úgy döntött: „Ki lehet mondani, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt.”

Kevés ügy kerül az MNB-hez

Már az indulást követően is kapott jogsértésre utaló bejelentéseket a pénzpiaci felügyelet új, névtelen panasztételi lehetőséget biztosító platformján keresztül.
1401 cikk 1/141 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.