2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: MME

10 cikk 1/1 oldal

Három helyszínen tartanak rákosivipera-napot szeptember 2-án

A hagyományokhoz híven idén is szeptember első szombatján, szeptember 2-án rendezik meg Magyarország legveszélyeztetettebb gerincesének, a rákosi viperának a napját, idén a Nyíregyházi Állatparkban, a Szegedi Vadasparkban és a Rákosivipera-védelmi Központban.

Együttműködők a hazai muszlimok

A Magyarországon élő muszlimok között is előfordulhatnak olyanok, akik szimpatizálnak az iszlamista terrorszervezetekkel, legalább egy embert be is jelentettek a hatóságoknak.

Elkezdődött a tavaszi madárvonulás

Megérkezett az első fekete gólya a Gemencbe, a fokozottan védett faj GPS-jeladóval ellátott példányát webkamerán át is figyelemmel lehet követni.

Megkezdődött a féléves madáretetési időszak

A madarak gyorsan megszokják és számítanak az emberek által nyújtott táplálékra, évről évre akár több száz kilométerről is visszatérnek a stabil etetők közelébe telelni.

Több millió vonuló madarat figyeltek meg

Csaknem hatmillió vonuló madarat számláltak idén az európai madármegfigyelő napok résztvevői – közölte a Magyar Időkkel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője.

Denevér- és madárbarát módon szigeteljünk!

A falak rései és homlokzati hőszigetelő burkolat közé szorult állatokra lakossági bejelentés hívta fel a környezetvédelmi hatóságok, szervezetek figyelmét.

Feltárul a szalakóták titkos élete

Bár a meghirdetett szalakótagyűrűzés az esőzés miatt elmaradt, az eseményt később rendezik meg, a madár élete részben már most is nyitott könyv.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.