2020. június 7., vasárnap, Róbert napja

Címke: MKIK GVI

10 cikk 1/1 oldal

Jelentősen nőtt a kicsik üzleti bizalma

A vállalati háttérjellemzők szerint a döntően exportáló, az építőipari, a részben külföldi tulajdonban álló, illetve a 100–249 fős cégek üzleti bizalma nőtt jelentősen.

Új program indul a fiatal vállalkozóknak

Bővülhet a Széchenyi-kártya-program szolgáltatási köre, mivel a kártyaforgalmazó Kavosz Zrt. egy, a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programon dolgozik.

Létszámbővítést terveznek a cégek

A vállalkozások egyre nagyobb része tervez felvételt, azonban az új munkavállalók közül továbbra sem a pályakezdők után kapkodnak.

Korábbi szintjén maradt itthon az üzleti bizalom

Magyarországon az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest nem változott: továbbra is 30 ponton áll a 2016. októberi adatfelvétel tanúsága szerint – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete a legfrissebb konjuktúraadat-felvételek alapján.

Egyre bizakodóbbak a cégek

Kedvező évre számíthatnak 2017-ben a hazai kis- és középvállalkozások, átlagosan 4,6 százalékos profitnövekedést vár a kkv-szektor.

A munkába járást támogatják a cégek

Elsősorban a közlekedést, a munkába járást támogatják béren kívüli juttatás formájában a cégek, de népszerű a jövőre megszűnő Erzsébet-utalvány is .
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.